22.03.2023

📌 Во организација на Сојузот на математичари и во соработка со Шаховскиот Сојуз на град Скопје, на 18ти март во нашето училиште се организираше елиминаторен шаховски турнир како поддршка на проектот “Шах во училиштата”♟️

🎯 Интересот за турнирот беше многу голем така што учество зедоа 144 ученици од 2️⃣ до 9️⃣ одделение

👏 Честитки за учениците кои обезбедија пласман во вториот круг од натпреварот 🔛

Шаховска Федерација на Македонија / Chess Federation of Macedonia

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com