🤝 Четвртооделенците од основните училишта „Љубен Лапе“ и ,,Димитар Македонски” на средба со градоначалникот Тимчо Муцунски ја имаа можноста да учат за тоа како функционира локалната самоуправа.

🗣 Тие зборуваа за надлежностите на градоначалникот и на Општината, за правата кои ги имаат во заедницата во која живеат, растат и се образуваат, како и за тоа колку е важно сите заедно да се грижиме и да ја чуваме животната средина, а дечињата ги пренесоа и своите инспиративни идеи за создавање на уште подобар Аеродром.

📈 Градоначалникот одговори на сите нивни интересни прашања, ги посоветува да бидат добри ученици и им вети дека Општина Аеродром ќе продолжи да создава подобри услови во кои тие ќе можат да се образуваат квалитетно, но и да имаат безгрижно и весело детство.

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com