17.10.2023
Во рамки на проектот, насловен како – “Ситни ама битни: Нов пристап кон обука за безбедност на храна”, студентите од Катедрата за микробиологија и микробна биотехнологија, при Институтот за Биологија, ПМФ- Скопје, под менторство на проф. д-р Наталија Атанасова-Панчевска реализираа едукативни предавања за нашите ученици
Активностите на проектот се состојат од: 1. Евалуација на ставовите на потрошувачите за безбедност на храна преку прашалници, 2. Едукативни предавања за „корисни“ и „штетни“ микроорганизми, 3. Реализирање на експерименти, 4. Изработка на иновативни, едукативни материјали кои ќе им помогнат на наставниците во наставниот процес
Главната цел на проектот е преку иновативни, едукативни методи да се информираат младите потрошувачи за хигиената и безбедноста на храната.
Честитки за иницијативата на Институтот, но и на нашите колеги Владимир Таневски и Сања Станисавовска – одговорни наставници за спроведување на проектот во нашето училиште #heltyfood