20.12.2022

🍬🧁🍩“Пред сто и повеќе години во градот Негобило, најголемиот мал град на светот, живеел слаткарот Марко. Сите го сакале, посебно малите деца кои уживале во неговиот сладок свет од чоколада.

Една вечер, некаде околу полноќ, слаткарот Марко измесил една чудна мајсторија од шеќер и млеко и тоа чудно тесто лека полека се претворило во дете, вистинско шеќерно дете со крупни темни очи од печен бадем и темна коса од чоколада” – Шеќерната приказна ни дојде на ред за обработка како лектира 📖

❣️Учениците заедно со своите наставнички од Активот на 3то одделение ја завршија по предметот македонски јазик, но сите заеднички одлучија секој да направи свое Шеќерно дете …

👏Сите вредно работеа на колачиња изработени од дома – дел од нив ги подготвија во кујната на нашето училиште, но сите подеднакво беа убави, насмеани и изработени по теркот на своите мајстори 🧚‍♀️🍀🧚‍♂️

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com