➡️ Претставници од сите паралелки во 8мо и 9то одделение, заедно со наставничките по историја, Марија Новеска и Андријана Савевска, го посетија Музејот на македонската борба.

🗿⚱Учениците беа учесници во едукативната – креативна работилница со наслов: “ЗАМИСЛИ ГО ЖИВОТОТ ВО МИНАТОТО”.

✅ Работилницата се состоеше од два дела.Првиот дел – запознавање со предметите и начинот на живеење на нашите предци во минатото во етно куќичката во музејската поставка. Во вториот дел пак, преку дружба и забава учениците ја покажаа својата креативност и знаење.

💫 Заеднички растеме, учиме за минатото, и се радуваме на сегашноста и се подготвуваме за иднината🍀

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com