12.04.2023

📌 Во рамки на проектот “Патоказ за вашата еко-паметна општина”, под покровителство на Амбасадата на САД, во текот на вчерашниот ден во нашето училиште се реализираше едукативна работолница од страна на претставници на Центарот за климатски промени❗️

🔝На работилницата учествуваа учениците од 8️⃣ одделение, а се презентираа одржливи проекти во домот и училницата и се дискутираше на теми за заштита на животната средина 🌍♻️

📚На крајот, работилницата беше заокружена со краток Квиз на знаења за учесниците, при што истата се заокружи со активност од забавен карактер #ClimateChangeChallenges

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com