21.02.2023

📍Во рамките на воннаставните активности по предметот Граѓанско образование група ученици од 8мо и 9то одделение од нашето училиште, остварија посета на Собранието на Република Северна Македонија, заедно со своите наставнички по граѓанско образование, биологија и географија✨️

📌 Претставничката на Парламентарниот институт на Собранието им беше водич низ најпознатите и најимпресивните простории во нашиот Законодавен дом и нивните карактеристики.

Таа, во непосредна комуникација со децата, на мошне интересен начин го претстави историјатот на институцијата и начинот на функционирање и организација на работата на пратениците, со цел проширување и продлабочување на знаењата за важноста и значењето на оваа институција✅️

👨‍🎓👩‍🎓Учениците импресионирани од посетата, се разделија од своите домаќини со ветување за следна дружба и соработка💫

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com