17.02.2023

📍На 4ти февруари нашето училиште беше домаќин на Општинскиот натпревар по математика организиран од Сојузот на математичари на Македонија, во кој земаа учество 420 ученици, од 4то до 9то одделение, од сите основни училишта на територијата на Општина Аеродром‼️

🔛Резултатите на учесниците се следни: 39 први награди, 51 втора награда, 59 трети награди и 59 пофалници 🎖🥇🏅

👏 Им го честитаме постигнатиот успех на наградените ученици од нашето училиште и нивните ментори и им посакуваме уште поголем успех на престојниот Регионален натпревар, кој исто така ќе се одржи во нашето училиште, на 4ти март 2023 година🔝🎯

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com