📚Во текот на вчерашниот ден, во рамки на “Месецот на книгата” во организација на училишната библиотека нашето училиште го посети авторот на многубројните дела за деца и млади, г-нот Горјан Петревски🍀

👉 Говоревме за неговата младост, љубовта кон пишаниот збор, но и кон фудбалот – отворивме многу теми за искрената љубов, вистинските пријателства, младешките авантури и за прекрасните предели кои ги опишува во своите книги, за неговата родна Мренога, па и за разликите во начинот на кој растеле неговите генерации и сегашните.

💫 На крајот од нашата средба авторот потпиша многу книги, а учениците со себе понесоа убав спомен и уште поубави пораки искрено посветени лично за нив❣

👏 Благодарност до сите ученици за учеството, имавме претставници од литературната, драмската, новинарската, ликовната, музичката, фотографската и библиотекарската секција, кои секој во својот домен ја збогатија оваа едночасовна средба🌼📚🌼

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com