24,12,2022

‼️ Општина Аеродром во целост ги демантира информациите објавени на неколку портали, во врска со наводните активности за наредната недела во ООУ ,,Љубен Лапе”.

👉 Станува збор за активност која е предложена од страна на учениците. Но, по разгледувањето на предлозите од страна на раководството на училиштето, а по консултација со надлежните служби во општината, донесена е одлука планираните активности да бидат модифицирани и од нив да бидат прифатени само оние кои се соодветни на образовниот процес.

❌ Активноста, за која порталите информираа, не е дел од планирате активности на учениците.

👉 Како општина остануваме посветени на нормалното одвивање на образовниот процес и вметнување дополнителни содржини кои носат придобивки во развој на животот на учениците. Со цел избегнување на понатамошно дезинформирање на јавноста, апелираме во иднина да се објавуваат само проверени информации, а не манипулации.

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com