04.02.2023

✨️Денес во Македонија се одбележува 151 годинa од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, визионерот, организатор на македонското револуционерно национално – ослободително движење од крајот на 19 и почетокот на 20 век⚔️

📌 Гоце Делчев го чествуваме и како идеолог, учител, визионер и најзначаен раководител на Македонската револуционерна организација.

📍По повод јубилејот од раѓањето на овој Великан учениците од 8¹,8² и 8³ одделение по предметот Нашата татковина беа вклучени во разни активности и преку нивните изработки му дадоа почит на македонскиот револуционер‼️

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com