21.02.2023

👉 По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21ви февруари, во ООУ “Блаже Конески” – Аеродром се одржа пригоден настан под мотото “Јазикот на мојот дедо и прадедо”📖

✨️ Под ова мото беше распишан и Литературен конкурс на кој конкурираа ученици од сите училишта од нашата општина‼️

👏 Честитки за нашиот ученик, Бојан Тодоровски од 7⁴ одделение и неговиот наставник – ментор, Милка Тримчевска за освоена прва награда во категорија на ученици од предметна настава 🍀

❣️ Искрени честитки за колегите од ООУ “Блаже Конески” за успешната реализација на настанот со желби за уште повеќе вакви и слични случувања🔝

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com