28.02.2023

‼️Светскиот Ден на ретки болести – 28ми февруари – е годишен настан чија главна цел е подигнување на јавната свест за ретките болести и влијанието кое тие го имаат на квалитетот на живот на пациентите 👐🏽🫶🤲🏿

🍀 Учениците од Активот на трето одделение како и учениците од 1⁵, 2¹ и 2³ одделение, со нивните наставнички го одбележаа Денот на ретки болести и испратија порака за поддршка, грижа и прифаќање на лицата со ретки болести: “Денес да ги обоиме нашите дланки и такви да ни бидат секој нареден ден”

#AloneWeAreRareTogetherWeAreStrong

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

xxx@yahoo.com