10.04.2023

❣️Караванот на Ars Lamina го посети и нашето училиште

🍀 Благодарни сме за донацијата и посакуваме уште поуспешна соработка во иднина 🤝

******************************************************************************

Претставници на „Арс Ламина“ деновиве гo посетија основното училиште ООУ “Љубен Лапе” Аеродром во Скопје и подарија 100 книги во училишната библиотека. Донацијата се состои од лектири, читанки, едукативни изданија и нагледни средства.

Со тоа се реализираше донацијата од вкупно 800 книги во училишта Општина Аеродром во склоп на кампањата за поттикнување на читачките навики кај децата – „Читањето е супермоќ“.

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com