11.04.2023

📌 На 9ти април во Велес, во организација на SZTKM – Narodna tehnika na Makedonija се одржа 60 Државен натпревар за млади техничари и природници 👩‍🚀👨‍💻

❣️Учество земаа и нашите ученици и постигнаа значајни резултати:

🥇Прво место – Боби Трајковски 6⁴ одд во областа Бродомоделарство.

🥈Второ место – Никола Стојановски 5⁴ одд во областа Ракетно моделарство.

🥈Второ место – Илија Димитров 7⁵ одд во областа Електроника.

🥉Трето место Мартин Горѓиев 6² одд во областа Воздухопловно моделарство 🚀🛶✈️

🥉Трето место Калин Петрушевски од 7¹ одд во областа Роботика.

👏 Честитки за учениците и нивниот наставник – ментор Светланка Арсеновска, им посакуваме уште поголеми успеси во иднина‼️

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

@yahoo.com