🎭 Мала театарска група, еден дел од Драмската секција, повторно на проби и повторно ни подготвуваат нови, интересни случувања 🎊

👉 Оваа објава им ја посветуваме токму на нив и на прекрасната драматизација на познатиот “Ο Αρματωλός” на Григор Прличев👏

💫 Преку сликите ќе го слушнеме плачот низ Река, зборовите на храбрата Неда, почитта на Гегите кон Кузмана – Сердарот, љубовта на народот и неговата вереница кон јунакот. Ќе го видиме и Македонскиот Хомер како на едно ритче во Галичник ја запишува преубавата поема…

🔛 Честитки за учениците и наставничката Менка Стојановска – ментор на Драмската секција во нашето училиште🌼

о.о.у Љубен Лапе

Општина Аеродром, населба Јане Сандански

Контакт

улица “Васко Караѓелевски” бр.2, 1000 Скопје

02 / 24-50-220

xxx@yahoo.com